Podjetje SW-MOTECH je po več letih razvoja pravkar predstavilo povsem novo linijo kovčkov, imenovano DUSC. Namen povsem novega sistema kovčkov s trdo lupino je ponuditi izjemno vsestransko rešitev za motoriste, ki želijo opravljati vse od vožnje po mestu do avanturističnih potovanj.

Podjetje SW-MOTECH je zastavilo svoje oblikovne zahteve kot izjemno vsestranski kovček, ki je vodoodporen, lahek in hkrati zelo trpežen. Pri tem nemški specialist za motoristično opremo ni varčeval in je sistem razvil od povsem nove zasnove. Sodobne proizvodne tehnologije in materiale so kombinirali in preizkušali, dokler ni bil sistem kovčkov DUSC pripravljen za predstavitev. Sistem DUSC, ki je zdaj pripravljen na prihod na trg leta 2023, bo v Evropi na voljo sredi avgusta, v ZDA pa do konca leta.

Robustna konstrukcija

Ohišje DUSC združuje 3 mm debelo termoformirano in strukturirano plastično lupino ABS, odporno proti praskam, z robustnim aluminijastim obodnim okvirjem. Ob udarcu sile najprej absorbirajo ojačani plastični vogali, nato pa se prek 3D-oblike plošč ABS prenesejo na aluminijasti okvir. Material ABS je zasnovan tako, da se po udarcu in deformaciji povrne v prvotno obliko. Tako je ustvarjen lahek in izjemno trpežen kovček.

Kovček DUSC lahko izmenično uporabljate kot zgornji ali stranski kovček na levi ali desni strani. Zaradi svoje majhne teže, robustne konstrukcije in estetskega videza je kovček DUSC enako primeren tako za športno-turistične kot za avanturistične motorje.

Enostavna pritrditev in zanesljiv oprijem

Nosilec DUSC se preprosto pritrdi na motorno kolo tako, da se namesti na dve pritrdilni točki in nato pritrdi na nosilec z zaklepnim nastavkom. Z ločeno dobavljivim sistemom zaklepanja iz plastike, ojačane s steklenimi vlakni, lahko hkrati zaklenete pokrov kovčka in povezavo z nosilcem.

Tudi z nameščeno ključavnico lahko kovček DUSC odprete in zaprete brez ključa – praktična možnost za prtljago za motorna kolesa. Zaklenjen ali odklenjen pritrdilni sistem DUSC se je pri obsežnih testiranjih izkazal za dovolj zanesljivega, da zdrži daljše potovanje po cesti in izven cestišča.

Značilnosti DUSC

Velikost M 33 litrov / velikost L 41 litrov (ustreza integralni čeladi),
Lahko se uporablja kot stranski ali zgornji kovček,
Lahek in vodoodporen kovček,
Robustna lupina ABS, odporna na praske, se vrne v prvotno obliko,
Enostavna namestitev na stranski nosilec PRO ali nosilec za prtljago,
Sestavljena 3D strukturirana lupina ABS in robustna konstrukcija aluminijastega okvirja,
Sistem za sočasno zapiranje pokrova in nosilca kovčka,
Zaščitni vogali na strani pokrova s priročnimi točkami za pritrditev,
Vgrajeni ročaji za prenašanje,
Ključavnica za odpiranje kovčka in priključitev nosilca (naprodaj ločeno),
Vgrajene kljuke v notranjosti kovčka za organizacijo tovora (na voljo kot opcija).