Varovanje in upravljanje osebnih podatkov

 1. Splošno

 

Aures d.o.o. Koper spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi h najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Namen te Izjave o varstvu osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebnih podatke pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 

Aures d.o.o. Koper se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajal, posojal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 

 1. Upravljavec podatkov

 

Upravljavec vaših osebnih podatkov je Aures d.o.o. Koper naslov: II.Prekomorske brigade 60, 6000 Koper, e-naslov: info@aures.si, telefonska številka: 056 306 550.

 

 1. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

 

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

 

Obisk spletne strani:

Ob vsakem obisku spletne strani aures.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

 

Aures d.o.o. Koper tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

 

Pošiljanje povpraševanja:

Na naši spletni strani lahko izpolnite spletni obrazec, s katerim oddate vaše povpraševanje za pridobitev informacij. V ta namen Aures d.o.o. Koper od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

 • ime in priimek ali naziv,
 • e-naslov,
 • IP naslov,
 • podatke o vsebini vašega povpraševanja.

 

Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni podjetju Aures d.o.o. Koper, se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti, zastopanje in veleprodaje in sicer za odgovor na vaše povpraševanje, za pripravo ponudbe, za pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje pogodbe. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje.

 

 1. Uporabniki podatkov

 

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

 

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

 • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
 • administratorju in skrbniku spletne strani.

 

Aures d.o.o. Koper se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

 

 1. Obdobje hrambe

 

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

 • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 26 mesecev;
 • podatki o povpraševanju se hranijo najdlje do konca leta, ki sledi zadnjemu povpraševanju;
 • vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem in sklenjeno pogodbe se hranijo še 5 (pet) let po zaključku sodelovanja na podlagi sklenjene pogodbe;

 

Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe 6 oziroma 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

 

 1. Način varstva vaših podatkov

 

Aures d.o.o. Koper se zavezuje varovati podatke osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Aures d.o.o. Koper bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

 

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

 

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

 

Ker obstajajo na spletni strani aures.si določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s podjetjem Aures d.o.o. Koper, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 

 1. Vaše pravice

 

Aures d.o.o. Koper zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu Aures d.o.o. Koper:

 • potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
 • omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),
 • poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),
 • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
 • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
 • omogoči pravico do omejitve obdelave,
 • omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,
 • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
 • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica
 • poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

 

Prav tako bo Aures d.o.o. Koper posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

 

Aures d.o.o. Koper se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

 

 1. Stik

 

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri Aures d.o.o. Koper.

 

 1. Spremembe

 

Pridržujemo si pravico, da predmetno Izjavo o varstvu osebnih podatkov po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Kontaktni obrazec

Ob uporabi kontaktnega obrazca nam posredujete vaše podatke kot so ime, elektronski naslov in IP naslov. Te podatke potrebujemo, da vam lahko nudimo odgovore na poslano sporočilo preko kontaktnega obrazca, vaši podatki se hranijo le na našem strežniku za čas izmenjave informacij z vami. Informacij ne uporabljamo za druge namene kot komunikacija preko preko elektronskega naslova.

Piškotki

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Onemogočenje piškotkov 

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve le tega lahko izberete na prikaznem oknu na naši spletni strani ali v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah v vašem spletne brskalniku lahko izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate in s klikom na povezavo pridobite informacije kako izklopiti oz. izbrisati piškotke.

KATERI PIŠKOTKI SE NAMEŠČAJO

Ime piškotka Namen Čas poteka piškotka
PHPSESSID Osnovno delovanje spletne strani s sistemom Wordpress / PHP – ne shranjuje osebnih podatkov Trajanje seje
_gat Statistika ogledov spletne strani (Google Analytics) Trajanje seje
_ga Statistika ogledov spletne strani (Google Analytics) 2 leti
_gid Statistika ogledov spletne strani (Google Analytics) 1 dan
wpca_consent Shranjevanje izbire nastavitve – dovoljenja shranjevanja piškotkov na naši spletni strani 1 dan
NID Za prikazovanje poti do lokacije na strani kontakt – shranjuje vstavljene podatke ali vstavljeno lokacijo in prikaz na zemljevidu Trajanje seje

Vstavljena vsebina iz tretjih spletnih strani

Vsebina na naši spletni strani lahko vsebuje tudi vsebino iz trejih strani (npr. videi, slike, pdf dokumenti). To vsebino na spletni strani vidite kot vsebino na drugi spletni strani iz kjer je vsebina. Spletne strani z to vsebino lahko zbirajo podatke obiska in ogleda o vas, npr. namestijo piškotke in sledijo uporabi te vsebine v primeru, da ste prijavljeni na njihovi spletni strani.

Statistika

Na spletni strani zbiramo podatke v namen statistike, pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo piškotki, nadaljna uporaba podatkov pa se izvaja v orodju Google Analytics kjer se podatki hranijo in uporabljajo izključno v analitične namene. To nam pomaga izboljšati vsebino in uporabnost spletne strani kot tudi pridobiti informacije o ogledu določenih delov spletne strani.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Za več informacij si oglejte povezavo: Zasebnost in piškotki

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.